SİRKE KÖY YÖNETİMİ ( Muhtarlarımızın tarihçesi )
Mahalle yöneticisi olarak görev yapan muhtarların görevlerine benzer görevleri olan pek çok yönetici isimleri karşılaşmak mümkündür. Reis, Şeyh, İmam, Ağa gibi çeşitli isimler ile anılsalar da görevleri aynıdır. 1829 yılından sonra mahalle yöneticileri Osmanlı ‘da muhtar ismini almışlardır. Muhtarlar , köy veya mahalle halkı tarafından seçilir di. Muhtarlık 1913 yılında hukuki dayanağını kaybetse de CUMHURİYET Döneminde de varlığını sürdürmüştür. Belediye Kanunu ile belediyelerin bütün ülkede kurulmasıyla kaldırılan mahalle muhtarlıkları 1944 yılında yeniden kurulmuştur. Osmanlı dönemine bakıldığında bazı muhtarların seçimle bazı muhtarların atamayla geldiği bilinmektedir. Osmanlı zamanında SİRKE KÖYÜ Devlet göreviyle bulunan AYAN’LAR tarafından uzun süre yönetilmiştir. Köy yönetiminde MEHMET AĞA
SELİM AĞA , ŞAKİR AĞA , AHMET AĞA bulunmuşlardır. köyün ihtiyaçlarını giderme ve köyün ortak işleri ile ilgilenmişlerdir. Yönetmelik gereği her köy kendi Muhtarını bir yıllığına seçebilme hakkına sahip olmuştur. Köy halkı kendi seçimlerini yaparak muhtarlarını seçmiştir. SİRKE KÖYÜN’ de dönemin koşul ve şartlarına göre muhtarlık yapan atalarımızın ne kadar süre yaptığı kesin olarak tespit edemedik. 1963 yılında yapılan Mahalli Yerel seçimlere kadar HAMİT BAŞARAN, NUH ÇORUMLU, HÜSEYİN ACAR, İBRAHİM ÖZKAN MUHTARLIK görevi yapmışlardır.
HÜSEYİN ÇORUMLU: (1963 - 1984) Yılları arasında muhtarlık hizmeti vermiştir. Yerel seçimle gelen ilk muhtardır.
ADİL ACAR: (1984-1999) Yılları arasında muhtarlık hizmeti vermiştir.
MURAT ÖZKAN: (1999-2019) Yılları arasında muhtarlık hizmeti vermiştir.
YAKUP BAŞARAN: ( 2019 - )
Yukarıdaki bilgiler SİRKE KÖYÜNDE yaşayan aile büyükleri ile istişare edilerek hazırlanmıştır. Bu araştırmada bize kıymetli bilgileri veren aile büyüklerine teşekkür eder saygılar sunarız.
ARAŞTIRMAYI YAPANLAR
FUAT ÖZKAN
AYFER YILDIRIM (ORAN